Final Frontier II – târgul de carte la care o să ajung

Posted on Updated on

               Târg de carte SF&F, aflat la a II-a ediție, 17 – 18 MARTIE 2012, INTRARE LIBERĂ, între orele 10-18 ZILNIC, Str. Gutenberg Johann nr.19, Stația de METROU IZVOR, din ce văd eu pe hartă lângă/în sala Izvor a Teatrului Bulandra.

Pentru programul complet, pe zile și ore, mergeți aici: http://finalfrontier.ro, pagina oficială a evenimentului.

După cum veți observa, au fost programate mai multe lansări de carte și dezbateri care mai de care mai interesante, precum  ”Gothicul în literatura română și universală”, ”Politica viitorului vs. viitorul politicii”, ”Prezența internațională a scriitorilor români de F&SF” (sâmbătă), respectiv ”Viitor şi Imaginaţie – Dezvoltări posibile în următorii 100 de ani imaginate de scriitori români de Science Fiction” și ”Individualism și spirit concurențial în societățile postapocaliptice imaginate de autorii SF” (duminică);  vor fi decernate premiile Galileo și Fan SF (duminică) și, în plus, pe toată perioada târgului, se vor desfășura ateliere de benzi desenate la care poate participa oricine dorește să învețe să deseneze; organizatorii ne mai promit că vom avea posibilitatea să cumpărăm cele mai noi apariții SF &Fantasy (titluri în română și engleză) la preț redus cu până la 80%, precum și  benzi desenate și boardgames.

Eu am fost și la prima ediție – martie 2011 -, dacă se pune o jumătate de oră, în ultima zi, înainte de închidere. La spartul  târgului, cum se zice. Totuși, am apucat să fac cunoștință cu o parte din staff-ul editurii Millennium Books.

A urmat apoi târgul de carte Bookfest, din vară. Am petrecut o jumătate de sâmbătă foarte plăcută, în compania cărților și a unora din oamenii implicați în producerea lor. I-am întâlnit, pentru prima oară, pe Moshul și Băbuța SF (aka Ștefan & Cristina Ghidoveanu), scriitoarele și traducătoarele Ana-Veronica Mircea, Ona Franz și Roxana Brânceanu,  și pe criticul literar Cătălin Badea-Gheracostea. I-am revăzut pe Horia Ursu și Michael Hăulică. A fost frumos, cald afară, terasă încăpătoare în fața Pavilionului C, lume veselă și prietenoasă.

Normal, abia așteptam târgul de carte din toamnă. Gaudeamus 2011. Programul nu mi-a permis să pornesc spre Romexpo decât în ultima zi, duminică. Cu noaptea-n cap (pe la 10 spre 11 a.m. 🙂 ), împreună cu alți iubitori de cărți, ne îndreptam spre gura de metrou Berceni. Înainte să coborâm, am zis că n-ar strica să ne mai trezim puțin cu o cafea de la Starbucks. Numai că afară era cam frig, iar înăuntrul cafenelei fumatul este interzis. Așa că n-am avut încotro și a trebuit să intrăm în Sun Plaza Mall, să căutăm un loc potrivit pentru a ne satisface nevoile de cofeină și nicotină :).

Mare greșeală !

Nu, nu mă refer la fumat și băut cafea!

Înăuntru începuseră reducerile la pantofi! Tentația supremă, cel puțin pentru mine 🙂

Am ieșit din mall câteva ore mai târziu (știți doar, și la etaj sunt câteva magazine care vând încălțăminte), cu brațele pline și buzunarele goale. Ei, ne-a mai ajuns și pentru cafelele planificate mai devreme. Oricum, ăsta a fost singurul punct din planul pe ziua aceea pe care am ajuns să-l și bifăm. Gaudeamus, regretabil, nu!

Cunoscătorii știu că, între timp, sezonul reducerilor din primăvara asta s-a încheiat. Nu-i niciun pericol, în privința asta, să nu ajung la  Final Frontier și, oricum, și eu mi-am propus să merg cu mașina, pentru a evita orice ispită care m-ar putea abate din drum. 🙂

În plus , editorul de la Millennium Books – Michael Hăulică m-a invitat să particip, în calitate de tânăr scriitor,  la dezbaterea pe care o moderează duminică, 18 martie a.c., orele 14:00 – 15:00, intitulată ”E greu să publici SF în România?”. Vor mai participa Mugur Cornilă (director Eagle Publishing House), Eugen Lenghel (redactor-șef SRSFF), Simona Șerbănescu (redactor-șef Gazeta SF), Marian Truță (redactor-șef Nautilus), Horia Nicola Ursu (redactor-șef Galileo, director Millennium Books) și tinerii scriitori Raluca Băceanu și Oliviu Crâznic. Companie bună, după cum vedeți!

Dacă vă interesează cum stă treaba cu publicatul de SF în România, pe 18 martie 2012 e momentul să aflați. 🙂

Între timp, dacă sunteți curioși cum am publicat (debutat) eu în volum, respectiv presă (acum mai bine de 10 ani,  fără nicio legătură cu SF-ul), vă invit să-mi urmăriți însemnările din zilele următoare. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s