REMINDER: târg de carte SF și F, București, week-end-ul acesta

Posted on Updated on

În caz că n-ați aflat încă, în perioada 17-18 martie 2012, la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” (Str. Gutenberg Johann nr.19 – vis-a-vis de Teatrul Bulandra), între orele 10:00-18:00, are loc cea de-a doua ediție a târgului SF & Fantasy (organizator bookblog.ro), Final Frontier (click aici http://finalfrontier.ro – pagina dedicată evenimentului).

 Ne așteaptă cu – titluri în română și engleză,  cele mai noi apariții SF & Fantasy la prețuri reduse cu până la 80%

-benzi desenate și boardgames

– lansări de carte și discuții despre Gothicul în literatura română și universală (17 martie, 14:00-15:30), Prezența internațională a scriitorilor români de F&SF (17 martie, 16:30-18:00) și Cât de greu este să publici Sf în România (18 martie, 14:00-15:00), plus decernarea Premiilor Galileo (18 martie,13:30-14:00).

După cum vedeți, momente care mai de care mai interesante pentru cititori și pasionații de SF&F, benzi desenate și boardgames. Ca să nu mai spun de scriitorii de SF&F! Mai ales că, duminică, 18 martie, începând cu ora 14:00, în cadrul târgului de carte Final Frontier va avea loc o discuție despre condițiile debutului și despre traseul scriitorului român de F&SF de la debut la consacrare.

La eveniment voi participa și eu, alături de Mugur Cornilă (director Eagle Publishing House), Eugen Lenghel (redactor-șef SRSFF), Simona Șerbănescu (redactor-șef Gazeta SF), Marian Truță (redactor-șef Nautilus), Horia Nicola Ursu (redactor-șef Galileo, director Millennium Books), Liviu Radu (scriitor) și tinerii scriitori Raluca Băceanu, Cătălina Fometici, Oliviu Crâznic. Moderator este binecunoscutul promotor al SF -ului românesc Michael Haulică.

Și când spun binecunoscutul promotor al SF -ului românesc , mă refer la faptul că, de 7 ani de zile Michael Hăulică vorbește din paginile săptămânalului cu distribuție națională ”Observator Cultural” despre SF&F-ul autohton, a condus (în prezent la editura Millennium Books) colecțiile SF ale mai multor edituri, a ajutat să debuteze mulți din scriitorii activi în prezent în SF-ul românesc, a colaborat/colaborează (în multe cazuri din poziția de redactor-șef) la toate revistele de profil (și nu numai) apărute la noi și susține constant evenimentele autohtone dedicate SF&F-ului.

Este atât de implicat în promovarea SF&F-ului și a scriitorilor români încât aproape că, uneori, uităm că Michael redactorul, editorul, organizatorul de evenimente, moderatorul de discuții cu tematică SF este, la rândul său,  scriitor. Și încă unul premiat (ultimul – Premiul Galileo 2012 pentru cea mai bună proză scurtă publicată de un autor român în 2011 – „Povestea lui Calistrat Hadîmbu din Vizireni, ucis mişeleşte de nenicul Raul Colentina într-un han de la marginea Bucureştilor” – în antologia Steampunk: A doua revoluţie, editată de Adrian Crăciun, Millennium Books, Satu Mare, 2011), cu mai multe volume publicate, inclusiv cu  povestiri apărute în publicații din străinătate (și nu doar în franceză sau engleză).

Ne-am adus aminte de asta acum două zile, odată cu postarea ultimei scorneli din cele 1001 de pe blogul Moshului SF (îl știți bine, este blogul lui Ștefan Ghidoveanu).

Povestea, intitulată Glitcherine, cu intrigă polițistă, prezintă unul din cazurile detectivului Homer Goian și se derulează într-o lume  absolut savuroasă. Partea și mai bună e că acest text va fi inclus (ca și povestirea “O hucă în minunatul Inland” – publicată în revista Galileo, nr.3) într-un roman planificat de ceva timp de Michael, intitulat – ”Vremea Zăpușelii”.

Până apare ”Vremea Zăpușelii”, vă invit călduros să lecturați 

(link-ul e mai sus, da?)

Și după aceea, dați o fugă până vis-a-vis de Teatrul Bulandra, să aflați Cât de greu este să publici SF în România? (18 martie, 14:00-15:00). 🙂

Advertisements

2 thoughts on “REMINDER: târg de carte SF și F, București, week-end-ul acesta

  Michael Haulica said:
  16/03/2012 at 3:05 pm

  Măi, Narcisa, măi… Sărut mîna, mulțumesc. Ne vedem la locul faptei.

   Narcisa Stoica responded:
   16/03/2012 at 4:52 pm

   ne vedem Michael. Cât despre ce-am citit în ultimul articol din Observator Cultural, îmi pare rău că iei o pauză. Urmăream cu mult interes, joi de joi, rubrica ta, dar știm cum se zice, tot răul spre bine… Așa o să citim mai multe povestiri, romane scrise de tine. Abia aștept 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s