Mărțișor/Baba 3

Posted on

Paolo Bacigalupi

(credit to JT Thomas Photography)

– căsătorit, un fiu

– site : http://windupstories.com/

– U.S. citizen, a absolvit  Oberlin College în Ohio, licențiat în  East Asian Studies; după încheierea studiilor a lucrat o vreme în China, pe post de consultant pentru companiile străine care doreau să intre pe piața chinezească, experiență pe care o vom regăsi reflectată în  scrierile lui

– în prezent locuiește în Colorado U.S.A. și lucrează la un nou roman

 A debutat în 2009 cu images

Romanul a devenit best-seller și i-a adus premiile  Hugo, Nebula, Locus, Compton Crook, and John W. Campbell Memorial Awards (cam tot ce se putea lua în domeniul literaturii SF&F de pe piața de limbă engleză), plus  Seiun Award (în Japonia), The Ignotus Award (în Spania), The Kurd-Laßwitz-Preis (în Germania) și  Prix Planète-SF des Blogueurs (Vive la France!).

the windup girl_books to be scene_cover detail_header-thumb-630xauto-34540 (o variantă a copertei originale, care ilustrează superb atmosfera romanului)

L-am citit, mi-a plăcut mult (povestim și despre el, curând) și vă recomand să cumpărați proaspăta adaptare în limba română, de la Nemira.

Paolo Bacigalupi - Fata modificata

Veți descoperi o poveste fascinantă, într-o Thailandă a viitorului, o lume imaginată până în cele mai mici detalii, nu chiar atât de îndepărtată de ceea ce se întâmplă acum, în lumea noastră – joaca iresponsabilă de-a genetica, luptele corporatiste pentru obținerea/menținerea monopolurilor (inclusiv în domeniul agriculturii), extinderea zonelor cu foamete pe glob, folosirea irațională a resurselor naturale, expansiunea armelor bio-chimice, bio-terorismul…

”Windup Girl” este un roman SF  plin de culoare și miresme, un avertisment foarte serios la adresa pericolelor care ne pândesc în viitorul apropiat, care m-a convins să pun pe lista mea de lecturi și celelalte volume publicate până în prezent de Paolo Bacigalupi :

The Drowned Cities Coverla-times-book-prize-large

(“astute social commentary in poignant, revelatory prose.” — Publishers Weekly, Best Books of the Year); volum de proză scurtă … găsiți for free reading, 3 din povestirile din acest volum pe site-ul scriitorului – http://windupstories.com/stories

și

(Michael L. Printz Award Winner. National Book Award Finalist. Starred Review, Publishers Weekly. Starred Review, Booklist. Junior Library Guild Selection. Best of Books of 2010, Amazon.com)

O primăvară frumoasă, vă doresc!

mâine, vă aștept cu o babă deosebită…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s