mărțișor/ baba 5

Posted on Updated on

Mark Charan Newton

Mark Charan Newton

– născut în 1981 (v-am zis că-i tinerel și tras ca prin inel 🙂 ), mama – indiancă, tatăl – englez

 – licențiat în Științele Mediului;

 – a lucrat în mai multe librării, până a obținut un post de editor SF&F la ”Solaris”; a mai scris pentru ”Huffington Post” și revista ”The Ecologist”; are un site dedicat whiskey-ului

– în prezent locuiește în Nottingham, Marea Britanie

– site personal: http://markcnewton.com/

– a debutat cu

3422695

, dar primul său roman mass-market, primul din seria ”Legends of the Red Sun” (vândut nu doar în țara de origine – Marea Britanie, ci și în Statele Unite ale Americii, Germania și Italia) este 

6900601

              Mare parte din acțiune se desfășoară într-un oraș (cetate) străvechi – Villjamur, înaintea începerii Marelui Îngheț – o eră glaciară așteptată de ceva timp. Villjamur este  asediat, pe de o parte, de către miile de refugiați de la porțile sale, care încearcă să forțeze intrarea la adăpost de iarna nemiloasă, pe de alta, chiar din partea guvernanților săi, ce se luptă la fel de crâncen pentru a acapara puterea, în contextul în care împăratul de drept al cetății (în fapt, capitala imperiului Jamur) se sinucide.  Ca totul să fie și mai tensionat, din ținuturile îndepărtate ale imperiului, deja cucerite de iarnă, vin vești despre atacuri misterioase, ce au dus la dispariții tulburătoare ale tuturor locuitorilor unor sate și orașe.

”Nights of Villjamur” este un roman plin de suspans, despre o lume cu parfum de new-weird (mi-a plăcut mult ideea picturilor care prind viață și ies din tablouri), care cred că va plăcea oricărui pasionat de epic- fantasy.

Seria  –  Legends of the Red Sun -deschisă  de acest roman continuă cu

11494565 și

9787905, iar vara trecută (2012) a fost publicat și ultima parte, 15713882

                 “Newton combines strange and vivid creations with very real and pressing concerns with estimable commitment and passion.” — China Miéville on City of Ruin.

          În prezent, Mark a lucrează la o nouă serie de romane – Drakenfeld -, din care primul volum este programat să apară în cursul acestui an.

O primăvară frumoasă! Vă aștept și mâine…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s